HTML

the Robin Hood experience

Kedves Mindenki! Ezen bloggal az a célom, hogy ERASMUS-ösztöndíjas angliai-nottinghami tartózkodásom mindennapjait "konzerváljam", és veletek megosszam. Élményeimről igyekszem érdekesen és változatosan beszámolni, anélkül, hogy ömlengőssé válna az egész. Szóval nem ígérhetek mást, csak sztorikat, fotókat és Angliát magyar alaphangról.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • főzőcske okosan: Csak így tovább! (2011.10.29. 16:14) Jó estét, jó szurkolást!
  • bM: Fotóóók! :D Nagyon szép az egyetem! (2011.09.30. 18:32) She's our Hungarian girl
  • bM: „Úgy éreztem magam, mint valami brit filmben” – na ezt én is kipróbálnám. Több mint szívesen :)! (2011.09.20. 23:16) Első nap

2011.12.08. 22:45 akacteastab

Christmas concert for 6 pounds?

A karácsonyi koncertek mindig is meghatározó szerepet játszottak az életemben.Általános iskolában nem telt el úgy év, hogy a suli kórusai ne adtak volna karácsonyi hangversenyt, és zeneiskolai karrierem során is volt részem egy két ünnepi "fellépésen". A tradíció úgy-ahogy folytatódott a Vargában is, bár sokat vesztett fényéből. De az azért tény, hogy karácsonyi koncert témában nem nagyon tudnak eladni.

Nem is az előadás maga a lényeg, hanem a készülődés. Főpróba, kották elrendezése, hangszerek behangolása, beéneklés, némi izgulás. Számomra mindez elengedhetetlen része a karácsonyi időszaknak. Ezért örülök különösképpen, hogy Natalie és én még a félév elején csatlakoztunk a kórushoz. Persze a mai fellépés kicsit megbonyolította az életemet, bár igazándiból nem is a koncert volt a ludas, hanem a félév utolsó nemzetközi bulija, ami hogy hogynem, természetesen éppen ma volt. Nem kis logisztikába került, hogy mindenhová időben odaérjek, és még az utolsó előtti esszémet is befejezzem, de végül minden elrendeződött.

A koncert jól sikerült, bár nekem néhol túl giccses volt. Ha ötvöztük volna a carol service-szel, tökéletes hangversenyt kaptunk volna: nem túl komolyat, de nem is túl lazát, olyant, ami szélesebb igényeket kielégített volna. De a kórus jól szólt, az emberek lelkesek voltak, és valójában csak az egyetemi zenekar produkcióinál vártam nagyon, hogy véget érjenek. (Rosszul behangolt hegedűk és ütőszekció minimális ritmusérzékkel, nomeg a Reszkessetek betörők zenéje minden mennyiségben.) A karnagy hihetetlenül ideges volt, ami nem tett jót a fellépők lelkiállapotának sem. Remélem, hogy a közönség ebből nem sokat vett észre. Bár 6 font kifizetése után (pláne úgy, hogy "diák"produkcióról volt szó) én biztosan kétszer annyira figyeltem volna a koncert minden egyes kis részletére.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mynottingham.blog.hu/api/trackback/id/tr933449741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása