HTML

the Robin Hood experience

Kedves Mindenki! Ezen bloggal az a célom, hogy ERASMUS-ösztöndíjas angliai-nottinghami tartózkodásom mindennapjait "konzerváljam", és veletek megosszam. Élményeimről igyekszem érdekesen és változatosan beszámolni, anélkül, hogy ömlengőssé válna az egész. Szóval nem ígérhetek mást, csak sztorikat, fotókat és Angliát magyar alaphangról.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • főzőcske okosan: Csak így tovább! (2011.10.29. 16:14) Jó estét, jó szurkolást!
  • bM: Fotóóók! :D Nagyon szép az egyetem! (2011.09.30. 18:32) She's our Hungarian girl
  • bM: „Úgy éreztem magam, mint valami brit filmben” – na ezt én is kipróbálnám. Több mint szívesen :)! (2011.09.20. 23:16) Első nap

2011.11.30. 23:49 akacteastab

Főpróba

Szerdáimat egyetem után rendre kóruspróbával zárom, ami meglepően sok mentális energiát emészt fel. A mai próba különösen megterhelőnek bizonyult, hiszen ez volt az utolsó alkalom a hétfői carol service előtt, így ki kellett tennünk magunkért.
A legtöbb tradicionális angol karácsonyi dallal még mindig hadilábon állok, bár nagy örömömre néha ismerős dallamokra bukkanok, ami azért megkönnyíti az éneklést. (Mert az azért már nekem is sok, amikor a dallamot és az angol szöveget is teljesen nulláról kezdve kell megtanulnom.)

A próba ma mellesleg az All Saints' Church  "kellemesen" hűs falai között telt egy borzalmasan lehangolódott zongora közreműködésével. De az orgona fantasztikusan szól, úgyhogy hétfőn hatalmas élmény lesz az egész. Remélhetőleg sokan eljönnek majd, hogy velünk együtt énekeljék a különböző zsoltárokat és carolokat.

Bár azt írtam, hogy a szerdák általában kóruspróbákkal végződnek, ezúttal nem teljesen ez volt a helyzet. Selma ugyanis ma lett 21 éves, amit illett méltóképpen megünnepelni. Szóval kóruspróba után irány a házibuli. Még jó, hogy az ajándékot előre megvettem, így nem kellett még este rohangálni. Az is szerencse, hogy viszonylag közel lakunk egymáshoz, bár nem éppen szívmelengető vidékeken kell átvágni, hogy az ember eljusson a Manor Villages névre hallgató "lakótelephez".

Selma amúgy fantasztikus társaságot hívott össze: nem győztem álmélkodni, micsoda személyiségekkel hozott össze a sors már megint. Che Guevara-képű angolok, angol képű kínaiak, politológusok Thaiföldről, fotósok Belgiumból, Hongkongból és még sorolhatnám. Azért normál körülmények között eléggé kicsi az esélye, hogy egy magyar lány ilyen szerzetekkel találkozzon. Persze valószínű, hogy soha többé nem látjuk egymást, de ez akkor és ott nem vont le semmit a dolog értékéből.
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mynottingham.blog.hu/api/trackback/id/tr433434538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása