HTML

the Robin Hood experience

Kedves Mindenki! Ezen bloggal az a célom, hogy ERASMUS-ösztöndíjas angliai-nottinghami tartózkodásom mindennapjait "konzerváljam", és veletek megosszam. Élményeimről igyekszem érdekesen és változatosan beszámolni, anélkül, hogy ömlengőssé válna az egész. Szóval nem ígérhetek mást, csak sztorikat, fotókat és Angliát magyar alaphangról.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • főzőcske okosan: Csak így tovább! (2011.10.29. 16:14) Jó estét, jó szurkolást!
  • bM: Fotóóók! :D Nagyon szép az egyetem! (2011.09.30. 18:32) She's our Hungarian girl
  • bM: „Úgy éreztem magam, mint valami brit filmben” – na ezt én is kipróbálnám. Több mint szívesen :)! (2011.09.20. 23:16) Első nap

2011.11.06. 23:05 akacteastab

Down by the river, by the boat

Amikor valaki azt mondja: "erre nincsenek szavak", az a legegyszerűbb esetben két dolgot jelenthet. Vagy nem akarja venni a fáradtságot, hogy mégiscsak elmondja, leírja, mit látott, hallott; vagy egyszerűen valóban úgy érzi, a szavak nemhogy nem segítenek közvetíteni az élményt, hanem el is rontják azt. Ezért nehéz a kritikusok kenyere, nekik hivatalból kell minden egyes alkalommal arra szorítaniuk magukat, hogy véleményt formáljanak, és igen, szavakból.

Hogy mire fel ez a hosszú intro? Hát arra, hogy a mai napon én és egy ausztrál ismerősom a nyakunkba vettük a világot, elutaztunk egész Birminghamig, hogy élőben láthassuk Agnes Obelt. Egy hihetetlenül tehetséges, gyönyörű, de ugyanakkor félénk és naiv dán énekes-dalszerzőt.

Persze ha már ott voltunk, nem hagyhattuk ki a birminghami városnézést sem. Meg kell valljam, bizonyos értelemben kész felüdülés volt ez a csúnyácska iparváros Oxford és Cambridge után, hogy a Yorkshire Moorst ne is említsem. Sok angol film köszönt vissza a gyárépületekről, a vasárnap lévén elhagyatott munkáskörzetekről.

Gazdagság azért itt is van, vagy itt van csak igazán. Birmingham híres Jewellery Quarteréről, ahol megpróbáltak nekünk eladni pár órát potom 2000 fontért.

Birminghamben az a legjobb, hogy sosem tudhatod, éppen mi "jön veled szembe". A város kész káosz: csúnya szocreál irodaépületekről a magas toronyházakig, gótikus hatású templomoktól az ultramodern bevásárlóközpontokig, mint például a The Bullring.

A sok mászkálás után hamar elfáradtunk, úgyhogy délután 3 óra felé becsekkoltunk a szállásunkon. És ekkor megkezdődött az "őrület". Kiderült, hogy a helyet ausztrálok és magyarok működtetik! Azért valljuk bele, elég kicsi a valószínűsége annak, hogy egy ausztrál és egy magyar éppen egy olyan backpacker-hostelt fog ki, amit a földijei üzemeltetnek. Én persze totálisan össze voltam zavarodva. Olyan magyartalan mondatok hagyták el a számat, hogy én magam szégyenkeztem miattuk. De ez azért érthető is: egész álló nap egy totál brit közegben mozogtam (meg amúgy kb. az elmúlt 2 hónapban is...), ráadásul azért csak tekintettel kellett lennem azon jelenlévőkre is, akik nem értik gyönyörű anyanyelvünket. Így utólag belegondolva, tök egyszerűen előadhattam volna a már évek óta Angliában élő magyart, kb. senkinek nem tűnt volna fel... A szállásról még annyit, hogy olcsó volt, angol mértékkel mérve nagyon olcsó, így azt hiszem, a részletektől megkímélnélek benneteket. Mindenesetre eszméletlenül jó volt otthon lezuhanyozni...

És akkor a koncert: bármilyen nehéz is lesz ez nekem, a koncertről kritika fog születni, mely hamarosan elérhető lesz awww.onstage.blog.hu oldalon. Csak egy kis türelmet kérek Tőletek.




 


 

Szólj hozzá! · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://mynottingham.blog.hu/api/trackback/id/tr593364131

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az ismeretlenség bája: avagy Agnes Obel Birminghamben 2011.11.14. 18:49:34

Nem gyakran történik ez meg velem, de Agnes Obel kapcsán kifejezetten örülök, ha az emberek a neve hallatán csak tanácstalanul rázzák a fejüket, és nem nagyon tudják hova tenni a dán énekes-dalszerzőt. Örülök, mert Agnes Obel véleményem szerint addig k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása