HTML

the Robin Hood experience

Kedves Mindenki! Ezen bloggal az a célom, hogy ERASMUS-ösztöndíjas angliai-nottinghami tartózkodásom mindennapjait "konzerváljam", és veletek megosszam. Élményeimről igyekszem érdekesen és változatosan beszámolni, anélkül, hogy ömlengőssé válna az egész. Szóval nem ígérhetek mást, csak sztorikat, fotókat és Angliát magyar alaphangról.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • főzőcske okosan: Csak így tovább! (2011.10.29. 16:14) Jó estét, jó szurkolást!
  • bM: Fotóóók! :D Nagyon szép az egyetem! (2011.09.30. 18:32) She's our Hungarian girl
  • bM: „Úgy éreztem magam, mint valami brit filmben” – na ezt én is kipróbálnám. Több mint szívesen :)! (2011.09.20. 23:16) Első nap

2011.10.21. 22:10 akacteastab

Assessments!

Ha hellyel-közzel rendszeresen olvassátok a blogot, akkor bizonyára feltűnt, hogy az eseménytelen napokról szóló beszámolóimba megpróbálok belecsempészni valami olyasmit, ami ugyan kapcsolódik a nap eseményeihez, de mégis inkább nagyobb általánosságban érdekes.

Ma úgy döntöttem, beszámolok arról, mit is kell csinálnom itt az egyetemen kötelező jelleggel, ha már mind az előadások, mind a szemináriumok opcionálisak. A dolog tulajdonképpen egyszerű: többnyire december 9-i határidővel kell beadandókat írnom 2200 szó terjedelemben. Ez persze nem tűnik soknak, de hat darab ilyen esszét kell írnom (minden tárgyamhoz egyet), és akkor még az otthonra esedékes 20.századi magyar töris dolgozatot nem is számoltam. Az előadók által kiadott témalistából minden esetben igyekeztem úgy választani, hogy kelet-közép európai tapasztalataimat némiképpen kamatoztathassam. Például: "Értékelje a következő kijelentést: A hidegháborús megosztottság ugyan véget ért, de Európa politikailag, szociálisan és kulturálisan éppolyan megosztott, mint korábban."

Mondjuk ebben a témaválasztásomban EU integrációt tanító előadóm ellenszenves stílusa is közrejátszott. Egyszerűen csak jó lenne megmutatni az EU fényespáncélú angol védelmezőjének, hogy a nagyvolumenű európai államférfiak nagyszerű terve talán mégsem olyan tökéletes, tekintve, hogy Európa keleti határát legszívesebben valahol az Elba mentén húznák meg. (Vagy talán nem is tévednek?!)

Bár ma nem elsősorban a beadandók foglalták le a figyelmemet: sokkal inkább foglalkoztatott a holnapi cambridge-i kirándulásunk. Nem vagyok teljesen nyugodt miatta, mivel többen megyünk, mint gondoltam, így még nehezebb lesz egymás vágyaihoz, igényeihez igazodni. Nemhiába szeretek én egyedül utazgatni: meglehetősen kínos és problémás tud lenni, ha olyan emberkékhez kell alkalmazkodnod, akiket nem is ismersz annyira. (Még jóbarátokkal is kihívás néha, nemhogy "haverokkal".)
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mynottingham.blog.hu/api/trackback/id/tr373323177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása