HTML

the Robin Hood experience

Kedves Mindenki! Ezen bloggal az a célom, hogy ERASMUS-ösztöndíjas angliai-nottinghami tartózkodásom mindennapjait "konzerváljam", és veletek megosszam. Élményeimről igyekszem érdekesen és változatosan beszámolni, anélkül, hogy ömlengőssé válna az egész. Szóval nem ígérhetek mást, csak sztorikat, fotókat és Angliát magyar alaphangról.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • főzőcske okosan: Csak így tovább! (2011.10.29. 16:14) Jó estét, jó szurkolást!
  • bM: Fotóóók! :D Nagyon szép az egyetem! (2011.09.30. 18:32) She's our Hungarian girl
  • bM: „Úgy éreztem magam, mint valami brit filmben” – na ezt én is kipróbálnám. Több mint szívesen :)! (2011.09.20. 23:16) Első nap

2011.10.15. 20:43 akacteastab

The Mediterranean timetable

Mint azt már többször is írtam, 7-en lakunk együtt egy lakásban, mindenkinek saját szobája van, és két fürdőn osztozunk. Ez a magyar viszonyokhoz képest abszolút fényűzésnek számít, úgyhogy én személy szerint nagyon megbecsülöm a helyet.

Az együttlakás egész jól megy, persze vannak még kisebb súrlódások, de ez szinte természetes. Leginkább a napi időbeosztásunk, és rutinunk különbözik, ami ezen a hétvégén meglehetősen észrevehető volt.

Ha már jártatok Spanyolországban, vagy ha vannak spanyol ismerőseitek, akkor tudhatjátok, hogy a spanyolok minden tekintetben éjszakai lények. Nappal pedig csak véletlenszerűen mutatkoznak, és akkor is csak addig, míg el nem jön a siesta ideje. Vacsorázni nem kezdenek neki este 11-nél hamarabb, ha pedig bulizásról van szó, éjfélig még csak el sem készülnek.
Itt Angliában ezt nem tehetik meg, mert minden sokkal hamarabb zár, de Spanyolországban reggel 6-ig partiznak, hogy aztán együtt reggelizzenek meg egy pékségben. Aztán persze alszanak délig, délutánig. Így mikor én viszonylag rendesebb időben felkelek, a lakás még rendkívül csendes: csak én teszek-veszek a konyhában.

(Tudom, tudom, inkább angol dolgokról kellene írnom, de mivel időm nagy részét mindenféle "gyüttmenttel" töltöm, óhatatlan, hogy az ő szokásaikat ismerem meg, és nem az angolokét.)

És a mai napért érdemes is volt időben felkelni: az idő gyönyörű volt, napsütés, enyhe szél. Egy darabig a közeli park egy padján ücsörögve olvasgattam és próbáltam annyi napsütést magamba szívni, amennyit csak lehet. A parkban sétálók közül többen beszédbe elegyedtek velem, hát persze, hogy az időjárásról. De tulajdonképpen ez teljesen logikus, és egyáltalán nem hat kínosan.

Ma ismét az ausztrál lányok szerveztek egy kisebb összejövetelt, ami főleg az X -faktor UK verziójának bambulásából állt. Véleményem tömören: az énekesek sokkal jobbak, de még a magyarországinál is "tucatabbak"...
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mynottingham.blog.hu/api/trackback/id/tr343307297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása