HTML

the Robin Hood experience

Kedves Mindenki! Ezen bloggal az a célom, hogy ERASMUS-ösztöndíjas angliai-nottinghami tartózkodásom mindennapjait "konzerváljam", és veletek megosszam. Élményeimről igyekszem érdekesen és változatosan beszámolni, anélkül, hogy ömlengőssé válna az egész. Szóval nem ígérhetek mást, csak sztorikat, fotókat és Angliát magyar alaphangról.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • főzőcske okosan: Csak így tovább! (2011.10.29. 16:14) Jó estét, jó szurkolást!
  • bM: Fotóóók! :D Nagyon szép az egyetem! (2011.09.30. 18:32) She's our Hungarian girl
  • bM: „Úgy éreztem magam, mint valami brit filmben” – na ezt én is kipróbálnám. Több mint szívesen :)! (2011.09.20. 23:16) Első nap

2011.11.14. 22:22 akacteastab

I so wanted to go out tonight!

Nem jellemző rám, hogy egy-egy tanárról, professzorról, előadóról alkotott véleményem befolyásolja a teljesítményemet az adott tantárgyból. Alapjáraton nem nagyon érdekel, miféle szerzet próbál okosítani: tanulom becsülettel, amit kell. Ezzel a mentalitással lehetett átvészelni -kisebb-nagyobb sikerrel- pár corvinusos előadót, vagy éppen vargás tanárt.
Anglia azonban ezen is csavart egyet. Nem gondoltam volna, hogy ilyen ellenszenvet képes belőlem kiváltani bárki tulajdonképpen csak azért, mert eszméletlenül szűklátókörű.

Az Európai Unió története órámra - legyen az előadás, vagy szeminárium-, már eleve borús hangulatban megyek be. Változásra nincs remény: hiába minden próbálkozásunk, minden szemináriumi (ellen)véleménykifejtésünk, euroszkepticizmus-ölő Szent György lovagunk oda se bagózik. Azon, hogy nem hagy minket beszélni, már úgy nagyjából túltettem magam. De hogy ferde szemmel nézzenek ránk csak azért, mert más a véleményünk, és nem zabáljuk fel kritika nélkül az egész uniós propagandát... Na ez már sok. AZ órákra nem is nagyon készülök, mert nincs értelme. Előadáson tisztességesen jegyzetelek, néha még vissza is olvasgatom a leírtakat. De hogy én plusz energiát öljek abba, hogy egy olyan szemináriumra készüljek fel, amin nem hagynak "kibontakozni"?... Felejtős. Van jobb dolgom is.
Például az, hogy hétfő este open mic night-ra menjek. Vagy várjatok... Jah, hogy ma senki nem akart velem jönni? Óh, hát kellemetlen. De valljuk be, hogy az X faktor legújabb adását nézni tényleg minőségibb időtöltés, mint pár ismerős-baráttal beszélgetni és rosszabb-jobb élő produkciókat hallgatni-nézni karnyújtásnyira a színpadtól. De kinek a pap, kinek a papné.
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mynottingham.blog.hu/api/trackback/id/tr943383523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása