HTML

the Robin Hood experience

Kedves Mindenki! Ezen bloggal az a célom, hogy ERASMUS-ösztöndíjas angliai-nottinghami tartózkodásom mindennapjait "konzerváljam", és veletek megosszam. Élményeimről igyekszem érdekesen és változatosan beszámolni, anélkül, hogy ömlengőssé válna az egész. Szóval nem ígérhetek mást, csak sztorikat, fotókat és Angliát magyar alaphangról.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • főzőcske okosan: Csak így tovább! (2011.10.29. 16:14) Jó estét, jó szurkolást!
  • bM: Fotóóók! :D Nagyon szép az egyetem! (2011.09.30. 18:32) She's our Hungarian girl
  • bM: „Úgy éreztem magam, mint valami brit filmben” – na ezt én is kipróbálnám. Több mint szívesen :)! (2011.09.20. 23:16) Első nap

2011.11.02. 23:30 akacteastab

Azért sokat kell még tanulnom az angolszászokról...

Fárasztó és rossz hangulatú napon vagyok túl. És most ráadásul két spanyol és egy francia akcentusára kell feszülten figyelnem, akik még ennek a tetejébe a francia és spanyol sajátos keverékét beszélik. Most ez is felmérgel, talán jobb lenne, ha mennék már aludni.

Pedig nem indultak ma olyan rosszul a dolgok. Végre megtört az átok, és a Political Sociology szemináriumomon is meg tudtam szólalni. Persze nem volt nehéz dolgom: annyi volt csupán a teendőm, hogy elmagyarázzam, miért is nem olyan szerencsés dolog a marxisták megszállottsága az állammal kapcsolatban. Ehhez elég volt emlékeztetnem szerencsésebb történelmi fekvésű barátainkat arra, hogyan is működött az a marxizmus a gyakorlatban.

Ezután nosztalgikus hangulatú előadás következett, ami visszarepített az első féléves A politikatudomány alapjai óráimra. Vote of no confidence, cohabitation, semi-presidental system, head of state, cabinet... Ismerős dolgok, csak egy másik nyelven. Ezek után bevetettem magam a könyvtárba, körülbástyáztam magam Huntingtonnal, mindenféle EU-s szakkönyvvel, és némi Bibóval (nyugalom, csak az internetről, itt még nem tart az NTU könyvtára), hogy fényt derítsek azokra a tényezőkre, melyek a hidegháború után is megosztják/megoszthatják Európát.

Meglehetősen nehéz dolog jó forrásokat találni, talán éppen azért, mert olyan nagy a választék. Én könnyen túlzásokba esek, nem igazán tudok szelektálni. Szóval ki kell találnom valami gyorsabb módot az ajánlott irodalom átböngészésére, mert máskülönben sohasem végzek.

Ma a kóruspróba volt az egyetlen, ami tartotta bennem a lelket. Aztán ahogy ez lenni szokott, az is csalódás volt. Ráébredtem, mennyire nincsen semmi közöm ehhez az egész angolszász karácsony dologhoz. Számomra teljesen idegenül hangzanak olyan karácsonyi dalok, zsoltárok, amiket Angliában és Ausztráliában is kívül fújnak az emberek. Persze nem adom fel, a youtube sok kulturális szakadékot segített már áthidalni.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mynottingham.blog.hu/api/trackback/id/tr53349298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása