HTML

the Robin Hood experience

Kedves Mindenki! Ezen bloggal az a célom, hogy ERASMUS-ösztöndíjas angliai-nottinghami tartózkodásom mindennapjait "konzerváljam", és veletek megosszam. Élményeimről igyekszem érdekesen és változatosan beszámolni, anélkül, hogy ömlengőssé válna az egész. Szóval nem ígérhetek mást, csak sztorikat, fotókat és Angliát magyar alaphangról.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • főzőcske okosan: Csak így tovább! (2011.10.29. 16:14) Jó estét, jó szurkolást!
  • bM: Fotóóók! :D Nagyon szép az egyetem! (2011.09.30. 18:32) She's our Hungarian girl
  • bM: „Úgy éreztem magam, mint valami brit filmben” – na ezt én is kipróbálnám. Több mint szívesen :)! (2011.09.20. 23:16) Első nap

2011.10.07. 22:59 akacteastab

Whole Lotta Love

Eddig jobbára csak kóstolgattuk a nottinghami szórakozási lehetőségeket: "turista" helyekre mentünk, ahol egy jóérzésű helyi csak végszükség esetén fordul meg. De ma ez megváltozott! De csak szépen sorjában.

A napom kaotikusan indult: otthon felejtettem a buszbérletemet, kis híján elkéstem arról az előadásomról, amit állítólag a legszigorúbb, legundokabb előadó tart. Nem is sokat teketóriázott a muksó: két perc szolgálati közlemény után (bemutatkozás, kurzusismertetés stb) bele is vágtunk az európai integráció gyökereinek taglalásába. Én jegyzeteltem, mint egy őrült, és már azon idegeskedtem, hogyan leszek képes 2200 szavas beadandót írni bármiről is, ami olyan magasröptű gondolatokat tartalmaz, mint például 'Európa mítosza'. Meglehetősen elkeseredve kullogtam ki az előadóból, de lesz ez még így se. (Persze a feladott szakirodalom sokat segít, a lényeg, hogy alaposan olvasson az ember.)

Aztán bevásárlás, buszozás "haza". A nottinghami tömegközlekedés amúgy kész kis mikrovilág a saját törvényeivel, protokolljával. (Ez nyilván mindenhol így van, de itt különösen szembetűnő. Először is: a buszok alapjáraton (mármint akkor, ha senki nem jelzi leszállási szándékát) sehol nem állnak meg, még akkor sem, ha a megálló tele van emberekkel. Ahhoz, hogy a sofőr lefékezzen előtted, minden esetben le kell "inteni". (Kicsit úgy, mint a Kóbor Grimbuszt, bár pálcával még nem próbáltam: sok a mugli, félek, hogy megszegném a Varázstitok-védelmi Alaptörvényt). A sofőrnek leszállásnál minden esetben meg kell köszönnöd a fuvart, (még akkor is, ha miatta késel el) különben bunkó külföldinek néznek.

És akkor most térjünk rá az estére. Nehezen indult, de jól végződött. Az első számú csapásirány a Pandora's Box névre hallgató klubszerű hely volt, ahol minden pénteken a '60-as, '70-es, '80-as évek zenéje szól. Persze kiderült, hogy túl korán érkeztünk, de szerencsére összetalálkoztunk pár ismerőssel egy közeli pubban, ahol na mi szólt? Hát persze, hogy Led Zeppelin! Végre egy hely, ami nincs tele turistákkal, és a zene sem csupán az elmúlt mondjuk 3 évből merít. Alaphangulat kipipálva. Később újra megpróbáltuk a Pandora's Box-ot, ahol akkorra már szép kis heringparty alakult ki, ami a West-Balkán incidens után meglehetősen rémisztő volt. De a zenét itt is *****-osra értékeltük. Ha valaki ezek után még mindig bulizni óhajtott, az beugorhatott szomszédaink házibulijára, amin közvetlenül akkor is részt vettél, ha jelen sem voltál.


 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mynottingham.blog.hu/api/trackback/id/tr743287806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása