HTML

the Robin Hood experience

Kedves Mindenki! Ezen bloggal az a célom, hogy ERASMUS-ösztöndíjas angliai-nottinghami tartózkodásom mindennapjait "konzerváljam", és veletek megosszam. Élményeimről igyekszem érdekesen és változatosan beszámolni, anélkül, hogy ömlengőssé válna az egész. Szóval nem ígérhetek mást, csak sztorikat, fotókat és Angliát magyar alaphangról.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • főzőcske okosan: Csak így tovább! (2011.10.29. 16:14) Jó estét, jó szurkolást!
  • bM: Fotóóók! :D Nagyon szép az egyetem! (2011.09.30. 18:32) She's our Hungarian girl
  • bM: „Úgy éreztem magam, mint valami brit filmben” – na ezt én is kipróbálnám. Több mint szívesen :)! (2011.09.20. 23:16) Első nap

2011.11.16. 21:57 akacteastab

A productive day!

Az elmúlt pár, kevésbé sikeres nap után úgy érzem, nagyon megérdemeltem ezt a szerdát.
Nem történt velem semmi egetrengető, csak szimplán jól éreztem magam a bőrömben.

Az egyetemi napom egy meglehetősen érdekes szemináriummal indult Max Weberről. És itt megragadom az alkalmat, hogy ünnepélyesen megfogadjam, hogy soha többé nem fogok hangosan felkuncogni corvinusos előadásaimon, amikor váratlanul felbukkan a német zseni neve. Mert tényleg zseniális volt, olyan dolgokat látott előre, amit sokan még akkor sem sejtettek, mikor már ott volt az orruk előtt. Szóval Max Weber tényleg nagyon adja.

Ahogy Machiavelli fejedelme sem olyan egyértelműen gonosz, mint első olvasatra tűnne. Persze kell ehhez az előadóm hihetetlen intellektuális vonzereje is, meg maga az egész szemináriumi légkör. Gondolom, rájöttetek már, de tényleg nagyon élvezem ezeket a politikai filozófiával foglalkozó órákat. Érzem, hogy valahogy van értelme annak, amit tanulok, akkor is, ha a legtöbb gondolkodó már hosszú évszázadok óta porladozik valahol.

Ma arra is volt lehetőségem, hogy az egyik csoporttársammal közösen készülgessek egyik órámra. Persze főleg Magyarországról és Lengyelországról csevegtünk (a lány családja lengyel), de nem éltem meg elvesztegetett időként, sőt! Az a "baj" itt, hogy kb. mindegy mit csinálsz, tuti, hogy tanulsz belőle valamit. A legbanálisabb beszélgetések is értékesek "tanulmányilag", mert angolul vannak. A legbutább reklámokat is érdemes végignézni, mert addig is angolozol. Így aztán lelkiismeretfurdalást tényleg csak meglepően kevés dolog tud okozni.

Délután beiktattam némi shoppingolást (na jó, ez azért lelkiismeretfurdalás-gyanús), könyvesboltozást, könyvtározást, hogy hazaérve teljes lelki nyugalommal lazulhassak némi sajtostésztával és Meredith Grey életének legújabb bonyodalmaival.
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mynottingham.blog.hu/api/trackback/id/tr633391010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása